Year
2020
Student
Espen Salvesen Irgens
Project
The Design Dictionary: A discourse tool for service design
Supervisor
Mikkel Wettre
Tagged
App, service design
undefined
undefined

Masterprosjektet handler om hvordan vi som tjenestedesignere kommuniserer med kundene våre. Som tjenestedesigner, gjør vi mange ulike tjenestedesignprosjekter med veldig mange ulike aktører. Hver dag og hvert prosjekt er ulikt. Det som derimot er felles for prosjektene er som oftest metodene vi bruker underveis. Mens metodene, ordene og uttrykkene vi bruker er godt kjent for oss selv og andre tjenestedesignere, er det mange buzzord og metoder som er lite selvforklarende for de som ikke er tjenestedesignere eller ikke vet hva tjenestedesign betyr. Derfor bruker vi mye tid i starten av prosjekter til å etablere en felles forståelse for hvordan vi jobber, slik at vi kan jobbe med kunden og ikke for kunden.

undefined

Prosjektets formål og bakgrunn

Ut fra egne erfaringer brukes det ofte lang tid på å etablere en felles forståelse for temaet det skal jobbes med. Selv har jeg også erfart at hvis jeg skal beskrive meg selv og hva en tjenestedesigner gjør, for en ikke-tjenestedesigner, er det vanskelig å sette ord på. Hva kan gjøres for å fikse dette? Finnes det en guide som gjør det lettere å forstå, eller er dette et såkalt ikke-problem? Dette skal jeg finne ut.

undefined

Gjennomføring

Denne oppgaven skal skrives sammen med/for Comte Bureau, hvor jeg også tidvis jobber. Comte vil gi meg tilgang til tidligere kunder, hvor jeg kan hente data og informasjon i form av intervjuer, evalueringsskjemaer og spørreundersøkelser. Slik vil jeg finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer i våre tjenestedesignprosjekter. I tillegg vil Comte sørge for at jeg har en ekstern veileder tilgjengelig som kan hjelpe meg underveis i prosjektet.