År
2024
Student
Slavina Dimitrova Resova
Prosjekt
Modubox
Tagget
Møbler, husstander, oppbevaring
undefined
undefined


Mitt bachelorprosjekt fokuserer på utviklingen av Modubox - et innovativt, modulært oppbevaringssystem designet for å maksimere oppbevaringskapasiteten i små boliger. Med den økende urbaniseringen og trenden mot mindre boliger, har behovet for plassbesparende og funksjonelle møbler økt betydelig. Modubox er designet for å utnytte plassen over vaskemaskinen, et ofte oversett og ubrukt område i små leiligheter.

«Hvordan kan tomrom i små boliger brukes for å maksimere oppbevaringsmulighetene?»

For å løse denne problemstillingen, benyttet jeg «design thinking-metoden», inkludert grundige litteraturstudier, spørreundersøkelser og prototyping. Spørreundersøkelser ble brukt for å identifisere brukernes behov, og forstå dagens utfordringer knyttet til oppbevaring og plassutnyttelse i små boliger. Resultatene viste at mange sliter med utilstrekkelig lagringsplass, spesielt på bad, kjøkken og vaskerom. Videre analyserte jeg 50 tilfeldige leiligheter til leie på hybel.no for å undersøke behovet for mitt produkt. Analysen bekreftet at de fleste leiligheter hadde vaskemaskinen plassert på badet, uten å utnytte tomrommet over vaskemaskinen.

Basert på disse innsiktene utviklet jeg Modubox, som er designet for å være både funksjonell og estetisk pen. Produktet er tenkt å være laget av bambus, et bærekraftig materiale som egner seg godt til badmøbler. Bambus ble valgt på grunn av sine miljøvennlige egenskaper og holdbarhet. Modubox er designet med sirkularitet i tankene - den skal være enkel å demontere og reparere, noe som forlenger produktets levetid. Modubox har over dobbelt så stor oppbevaringskapasitet som mange andre eksisterende alternativer på markedet i dag. Det er et modulært produkt som utnytter den tilgjengelige plassen effektivt, samtidig som det er fleksibelt og kan tilpasses ulike brukerbehov.

I utviklingen av Modubox har jeg hentet inspirasjon fra både japansk og skandinavisk interiørstil, to designstiler som komplementerer hverandre godt, og gir skapet en tidløs og universal appell. Modubox kombinerer de to stilene ved å fokusere på minimalisme, enkelhet, funksjonalitet og bærekraft, noe som resulterer i en oppbevaringsløsning som både er praktisk og vakker. Modubox er designet for å vare og forbli relevant og funksjonelt over tid, samt motvirke den "bruk og kast" mentaliteten vi opplever i dagens forbrukersamfunn.

Modubox er mer enn bare et møbel; det er en innovativ og fremtidsrettet løsning for bedre utnyttelse av plass i små hjem.