År
2024
Studenter
Thea Emilia Stjernberg Vågen, Maja Stemland
Prosjekt
Multifunksjonell Romdeler
Tagget
Møbler, interiør, multifunctional, oppbevaring
undefined
undefined

Prosjektet Multifunksjonell Romdeler består av en produktserie med flerfunksjonelle romdelere. Målgruppen for produktet er aleneboere, par eller små familier som eier eller leier små boliger. Produktserien består av tre romdelere med felles og individuelle funksjoner.

Romdelerene er designet med grunnlag i tanken at produktet skal vokse med bruker og at bruker skal kjøpe den eller de romdelerne som dekker deres behov. Produktet er basert på at befolkningen øker og at leiligheter blir mindre, når boplassen minker er det viktig å finne nye løsninger for hvordan man kan utnytte plassen mest mulig. Prosjektet tar også utgangspunkt i kjøp og kast kultur og vårt ønske om å bidra til å minke denne kulturen. Vi eliminerer behovet for flere møbler med færre funksjoner, ved å ha et produkt som vokser med brukeren som tilpasses og endres etter brukerens behov. En tanke bak produktet er den forlengede levetiden til romdelerne, ved at bruker skal ta med seg produktet ved oppgradering av leiligheten eller bygge på produktet dersom familien vokser.

Produktserien fungerer slik at de skal kunne stå sammen, men skal også fungere fint alene. Romdelerene gir et helhetlig inntrykk gjennom den visuelle utformingen og felles elementene som går igjen i designet. Alle romdelerne har lukket oppbevaring nederst i skapdelen, den åpnes og lukkes med skyvedører både på baksiden og fremsiden. Base

Romdeleren er hovedproduktet i serien, laget i fysisk 1:1 modell, den tilbyr oppbevaring både åpen og lukket og en nedbrettbar arbeidsplass gjemt i bakplaten på romdeleren. Romdeler 2 og 3 er digitale versjoner tilhørende produktserien. Romdeler 2 inneholder lukket oppbevaring og åpen oppbevaring med en roterende funksjon.

Romdeler 3 er den mest tilpasningsdyktige romdeleren, da den tilbyr lukket oppbevaring samt åpen oppbevaring i form av et rillevegg-system. Den tilbyr flest måter å personalisere romdeleren på, hvor bruker selv kan velge antall, størrelse og mellomrom mellom hyllene i rillevegg-systemet.