År
2024
Studenter
Pål Nielsen, Kristian Handstad
Prosjekt
Verner
Tagget
Personvern, nødetater, ulykker
undefined
undefined

Ulykker kan skje hvor som helst og når som helst; på gata, på et treningssenter eller langs en bilvei. Et problem som oppstår i forbindelse med ulykker er at forbipasserende stopper opp, glaner og tar bilder. Mennesker er nysgjerrige av natur, som kan forklare noe av årsaken til at de stopper opp. Samtidig kan hvem som helst publisere på nett, være seg journalister eller privatpersoner. Dette skaper problemer for nødetatenes arbeid og er en stor utfordring med tanke på personvern.

Representanter fra samtlige nødetater har fortalt historier om mennesker som har stått i veien for at de skulle få utført sitt arbeid, om glanekø og manglende mulighet til å skjerme den skadde. Produktet vi har kommet fram til er testet av brannkonstabler på Skedsmo Brannstasjon og de bekrefter at produktet er ønsket og nødvendig.

Verner er en fysisk barriere laget for nødetatene som skal effektivisere deres arbeid ved ulykkessituasjoner. Produktet frigjør nødetatenes hender slik at de kan arbeide med den faktiske situasjonen, og ikke må håndtere unødvendig støy som for eksempel forbipasserende eller påtrengende journalister. Verner sørger for at nødetatene kan utføre sitt samfunnsoppdrag raskere, skjermer skadde og pårørende, samt blokkerer sikt fra forbipasserende.

Produktet er designet for at et menneske skal kunne sette det opp og ta det ned. Vi har inkorporert gripepunkter for at det enkelt skal kunne flyttes rundt på et ulykkesområde. Dette for at den skal kunne gi plass til en ambulanse eller følge en båre. Verner er laget av stål som sørger for tyngde, og en perforert duk i nylon som slipper gjennom luft. Veggen har brede ben og stropper som sammen med perforeringen sørger for stabilitet i vær og vind.

Gjennom bruk av CAD og Rapid Prototyping har vi utformet ledd som låses når de settes i spenn, og en brettemekanisme som tillater at duken alltid er festet på. Det er laget i slitesterke materialer som enkelt og effektivt kan rengjøres, inkludert for eventuelle giftstoffer som gjerne oppstår og spres ved brann.

Verner er enkelt forklart en sammenbrettbar vegg som forsikrer personvern og frigjør hender til bruk under arbeid med ulykker.