År
2024
Student
Ida Skogbakken Solvang
Prosjekt
Fuse
Tagget
Smykker, social design, universell utforming
undefined
undefined


Problemstilling: ¨Hvordan designe en smykkelås som integrererhøy materialkvalitet og brukervennlighet samtidig som den inkluderer mangfoldet blant brukerne? ¨

HVA:

Produktet Fuse fungerer som en smykkelås og har fokus på kvalitet og et enkelt låsesystem. Låsen består også av en utbyttbar del hvor tanken er at man kan velge den utbyttbare delen man selv ønsker uavhengig av farge og materiale. Låsemekanismen er basert på en karabinkrok og kan på en enkel måte åpnes eller lukkes. På mange måter kan dette gjøre at produktet kan oppleves som innovativt, og målet er at låsen skal kunne brukes av de fleste.

HVORDAN:

Resultatet er designet ut ifra universell utforming, empatisk design, inkludering, kreativitet, sosial, og estetisk bærekraft samt kritisk tenkning. Jeg har også hatt fokus på å opprettholde produktets enkle og tidløse design. Fuse har vært rettet mot brukerinvolvering og består av gode materialer som minsker bruk og kast.

HVORFOR:

Jeg valgte dette prosjektet for å skape en enklere hverdag for folk flest og for å finne en bedre løsning på allerede eksisterende smykkelåser som skaper et problem i hverdagen. Slike problemer innebærer brukervennlighet som, for eksempel, små låser som er vanskelig å feste selv. Samtidig demonstrere bærekraft innen smykkeproduksjon ved fokus på sosial og estetisk bærekraft.

OPPSUMMERING:

Denne bacheloroppgaven utforsker temaene inkludering, estetisk,og sosial bærekraft gjennom utviklingen av et smykkelåsprodukt. Formålet med produktet er å tilby tilrettelegging for enkel tilgang til smykker for alle. Gjennom grundig forskning, designprosess og testing har jeg utviklet en smykkelås med en enkel låsemekanisme som kan tilpasses individuelle behov gjennom en utbyttbar del.

De fleste tradisjonelle smykkelåser har et stort forbedringspotensial når det kommer til brukervennlighet. Smykkelåsen, Fuse,er et tidløst og bærekraftig produkt som lett kan anvendes i hverdagen. Produktet er allsidig, og er utviklet med en visjon om brukervennlighet og tilgjengelighet. Produktet er enkelt å anvende, tidløst i design, og har mangfold i fokus.