År
2024
Student
Barbro Marie Næs
Prosjekt
Vugge
Tagget
Møbler, gyngestol, sittegruppe, soisal integrering
undefined
undefined

“Hvordan kan et enkelt sittemøbel for stillesittende oppfordre til bevegelse og sosialisering i fellesareal og offentlige rom?” Hvorfor Vugge?

Jo, fordi vugging virker! Vugge kan gi venner og Vugge kan gi variasjon! Man kan nesten si det er en vinn, vinn situasjon…

Gjennom dette halvåret har jeg konstruert et sittemøbel for personer som tilbringer lange perioder i samme stillesitting. Enten det er på arbeidsplassen eller i skolesammenhenger. Brukssituasjonen er fellesarealer og offentlige rom, både innendørs og utendørs. Jeg ønsker at løsningen skal oppfordrer til lek, sosial interaksjon og bevegelse.

Jeg har som ønske at stolen skal rotasjonsstøpes i 100% resirkulert polyetylen (LDPE) hos Ovun AS. Plast blir ofte utpekt som en syndebukk, men LDPE har en helt spesiell egenskap der materialet kan gjenvinnes omtrent uendelig. I tillegg har LDPE god slitasjebestandighet, som bidrar til å forlenge levetiden til produktet.

Moderne livsstil kan føre til lange perioder med stillesitting, noe som kan være skadelig for helsen. Derfor ble hensikten bak produktet å stimulere både fyisisk- og psykisk helse for å redusere eventuelle belastninger på kroppen og å forebygge muskel- og skjelettplager.