År
2024
Student
Andrea Tystad Soltvedt
Prosjekt
Matemballasje i samarbeid med Lerum
Tagget
bærekraft, emballasje, mat
undefined
undefined


Jeg valgte å jobbe med emballasje med et bærekraftig perspektiv, i form av matemballasje. Emballasje er et produktområde som stadig er i endring, det vil alltid kunne forbedres med tanke på bærekraft og forbrukeropplevelse. Både dagens forbruker og produsent legger vekt på miljøvennlige løsninger, og fornyelse av emballasje bør innebære overgang til bærekraftige materialer og redusert bruk av ressurser som fører til lavere miljøpåvirkning.

Jeg har i mitt prosjekt samarbeidet med Lerum for å designe emballasje for deres nye lansering av et smørbart pålegg. Produktet er kalt NYT for å representere følelsen man får når man spiser produktet, det skal nytes. Jeg ønsket å skape en form som er leken og skiller seg ut fra dagens produkter i søtpåleggshyllene. Etter ønske fra Lerum har jeg skapt en form med stor kommunikasjonsflate mot kunden i butikk, samt en form som utnytter plass godt i distribusjonspakning.

Gjennom hele oppgaven har jeg hatt bærekraft i fokus. Jeg har hatt et ønske om å fremme bærekraftige løsninger og derfor tatt mest mulig bærekraftige valg. Produktet mitt produseres i 100% resirkulerbar plast, og skal ta del av en gjennvinningsplan som engasjerer forbruker til å resirkulere. Jeg har jobbet med å utvikle en emballasje som unytter plass i d-pak, for å være mest mulig bærekraftig. Ved å skape en form på produktet som utnytter plass godt, hindrer man transport av overflødig volum. I dag utnytter Lerums d-pak for syltetøy kun 57% av plassen, mens d-pak for mitt produkt utnytter 93%, noe som er en stor bærekraftig forbedring.