År
2023
Student
Olav Bragnes
Prosjekt
LAIDBACK
Tagget
bevegelse, bærekraft, egornomi, gyngestol, stress
undefined
undefined

HVA
LAIDBACK er en ergonomisk gyngestol, utviklet for å kunne forebygge og redusere stress. Stolen er inspirert av studier som viser positive effekter av "gyngestolterapi".


Utformingen er basert på ergonomiske prinsipper, med en tilbakelent sittesstilling som gir mulighet for både bevegelse og variasjon. Stolen har en visuell utforming som fremhever et inntrykk av mykhet og god sittekomfort.

HVORDAN
For å øke brukervennligheten, uavhengig av kroppslengde, alder eller egen bevegelighet, har LAIDBACK en delt benstøtte og riktig sittehøyde. Dette gjør det enkelt å sette seg ned og reise seg opp igjen. Hodestøtten kan enkelt justeres ved å skru på en av sidene.


Bærekraft har vært i fokus. Konstruksjonen er lett og solid, og kan enkelt demonteres slik at delene kan byttes, repareres eller resirkuleres. Materialene kan være skumplast (PS), gjenvunnet stål, nozag metallfjærer, nordisk ull og laminert treverk. Stolen skal kunne leveres flatpakket for enkel lagring og distribusjon. De fleste skal klare å montere eller demontere den selv.

HVORFOR
Stolen kan gi brukerne bedre mulighet til å slappe av, fremfor i en konvensjonell stol.


Den passer inn i de fleste miljøer ved at den tar lite plass og enkelt kan flyttes. Bevegelsene som gir effekteten, skapes av brukeren selv, og det kreves svært lite krefter for å få ønsket effekt. Sett opp mot eks. en massasjestol, krever LAIDBACK ingen tilførrsel av strøm for å fungere.
S keord: gyngestol, ergonomisk, stress, b rekraM, bevegelse