År
2023
Student
Nathaniel Lie
Prosjekt
Zestio
Tagget
Aktivitet, algoritme, applikasjon, helse, pulsemåler
undefined
undefined

HVA
Zestio er en app som gir deg personaliserte aktiviteter basert på din fysiske form, med mål om at flere skal nå FHI sin anbefaling på 20-40 minutter med moderat fysisk aktivitet hver dag. Personaliserte aktiviteter vil si at en algoritme finner ut hvilken intensitet, og eventuelt øvelser du må gjøre for å være i moderat aktivitet. Moderat aktivitet kan være kjapp gange for en person, mens det er rolig jogg for en annen. Siden appen vet hva som er moderat aktivitet for deg, kan du gjøre minst mulig for best mulig effekt.

Zestio har også en lag-funksjon hvor man kan samarbeide med andre for samle inn poeng. Man får +1 poeng for alle på laget som gjør sin aktivitet, og -1 poeng for alle som ikke gjør det. Funksjonen skaper en ekstra sosial forpliktelse på de dagene det ikke frister å gjøre en aktivitet.


HVORDAN
Appen bruker en avansert algoritme som med hjelp av informasjon om brukeren kan danne et bilde av ens fysiske form, og gi aktiviteter basert på det. For å gi mer korrekte anbefalinger er det et tilhørende Zestio pulsbånd. Med pulsbåndet kan algoritmen få direkte informasjon på hvordan du reagerer på aktivitetene, og korrigere intensiteten til neste gang. Appen fungerer også uten pulsbåndet, men vil da gi mindre korrekte anbefalinger.

HVORFOR
Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet klassifiseres cirka 70% av voksne i Norge som utilstrekkelig aktive. Det vil si at de beveger seg mindre enn de 20-40 minuttene med moderat aktivitet som FHI anbefaler. Fysisk aktivitet er fundamentalt for god helse og livskvalitet, og mangelen på det går utover både individ og samfunn. Fysisk aktivitet kan forebygge og behandle mer enn 30 sykdommer, og gir mer energi, bedre søvnkvalitet, reduserer depresjon og angst, og regulererer blodsukker og blodtrykk, og mer. Jeg vil påstå at majoriteten av befolkningen har mulighet til investere 20-40 minutter hver dag i fysisk aktivitet.