År
2023
Studenter
Linn Terese Beckstrøm, Martin Oli Bragason
Prosjekt
Melo
Tagget
aktivitet, applikasjon, kontor, melo, motivasjon
undefined
undefined

HVA
MELO er en konseptuell app løsning, som bruker spillifisering og sosialisering til å motivere kontoransatte til å engasjere i fysisk aktivitet.

HVORDAN
Appen tar i bruk spillifisering som en motivasjonsfaktor for gjøre det gøy for brukeren å engasjere i fysisk aktivitet. I MELO blir du introdusert til karakteren Steppy som trenger energi poeng for å gå opp trappene. Brukeren kan samle energi poeng til Steppy ved gjennomføre aktiviteter eller delta i den ukentlige utfordringen. I MELO får man lav terskel aktiviteter som er passende til gjøre på en kontorplass. Appen byr også på aktiviteter rettet mot spesifikke kroppsområder. Brukeren kan delta i ulike aktivitetsgrupper som er laget av brukeren selv, eller andre kollegaer. MELO gir oversikt over brukerens aktivitetsstatistikk og progresjon. Istedenfor konkurrere på individnivå, gir MELO rom for å konkurrere mot andre deltagende bedrifter. Kontoret konkurrerer dermed som en samlet enhet mot andre kontorer.

HVORFOR
Å være stillesittende drar med seg en rekke helseproblemer som kan svekke individets helse, både fysisk og mentalt. Ved at man er mer aktiv i hverdagen kan kontoransatte yte sitt beste på jobb og løfte bedriften som et helhetlig resultat.

Kontoret kan spare kostnader på sykepenger ved at de ansatte er mindre syke, som et resultat av mer mosjon i hverdagen. I tillegg kan fysisk aktivitet blant annet øke kreativitet, energiniå, minne, konsentrasjon, bedre søvn og redusere stress. Det er også bevist at de som er aktive i hverdagen kommer opp med flere og bedre ideer, noe som kan komme en hver bedrift til gode ved at ansatte presterer bedre på jobb.