År
2023
Studenter
Ranja Olsen Granaas, Lukas Leiro, Katharina Lundin Moen
Prosjekt
Pusterom
Tagget
Sosial Bærekraft, kriminalomsorg, livsmestring, offentlig rom, utemøblement
undefined
undefined

Hva

Produktet er laget med et ønske om å gi pasienter som bor på institusjon et avbrekk. Produktet består av en plante-vegg og en betongbenk med tilslag av glass og marmorstein. Produktet er modulært, slik at produktet kan tilpasses kundens behov ved montering. Vi har samarbeidet med Kriminalomsorgen og ser for oss at produktet vårt blir produsert av både Ringerike fengsel og Agder Froland fengsel.

Hvordan

Et tett samarbeid med en institusjon har vært avgjørende for
konseptutviklingen. En kombinasjon av material-eksperimentering, modellbygging og testing har gitt oss en forståelse for opplevelsen av produktet. Intervjuer, workshops og samarbeidspartnere har gitt oss en god forståelse av målgruppen sine behov og hverdag. Dette har hjulpet oss med utviklingen av produktet.

Hvorfor

Å bo på institusjon er krevende, spesielt i startfasen av behandling. Vi kartla et behov hos pasientene hvor de etterspurte en bedre mulighet for å ta et avbrekk, og distansere seg fra institusjons omgivelsene. Dette er en måte å påminne pasienter, pårørende og ansatte om at lidelsene man bærer ikke definerer hele personen. Sosial bærekraft er viktig i dette produktet, produksjonen ved fengslene er med på å trene opp innsatte til å kunne reintroduseres til samfunnet og Pusterom skal kunne gi pasienter et frirom i behandlingen.