År
2023
Student
Hannah Victoria Harholt Brech
Prosjekt
DogMaze
Tagget
aktivisering, hjernetrim, hunder, leke, puslespill
undefined
undefined

HVA
I tillegg til fysisk aktivitet, trenger hunder også mental stimulering. En måte å stimulere hunder mentalt på, er gjennom aktiviseringsleker, men hunder kan ofte gå lei lekene så fort de har lært hvordan man løser dem. DogMaze er en aktiviseringsleke man kan sette sammen på ulike måter slik at hundeeieren selv bestemmer hvor vanskelig det skal være for hunden, og på denne måten gi hunden varierende utfordringer fra dag til dag.


HVORDAN
DogMaze kommer med fire ulike nivåer, ni baller og en godbit dispenser som hunden skal manøvrere gjennom labyrinten med potene eller snuten. De ulike nivåene har magneter som holder de på plass, slik at hunden ikke river den av. Alle delene i plast kan rengjøres for å forhindre bakterievekst.


HVORFOR
Når hunder først har lært hvordan puslespill løses vil den mentale stimuleringen minimeres og leken mister verdien sin. Å ha en multifunksjonell leke som denne, vil bidra til at hunder blir mentalt stimulert og at de ikke går like fort lei. Målet med dette prosjektet var å lage en leke som byr på flere utfordringer for hunder. Dette vil gjøre leken mer underholdende og dermed forlenge levetiden til produktet.