År
2023
Studenter
Celine Braathen, Ira Alia Skotoff
Prosjekt
Varié
Tagget
anheng, kjønnsidentitet, kjønnsinkludering, likestilling, symbolisme
undefined
undefined

Hva
Varié er en serie med to anheng i sølv, med flere muligheter for bruk. Kjønnsmangfoldet har et spekter av identiteter og individuelle utrykk som kan speiles gjennom motivene. Kameleonens sterke og varierende
farger og sjøhesten som utfordrer menneskelige kjønnsroller da hannen føder barna, kan være en påminner om at det finnes varierte identiteter.

Hvordan
Vi ønsket å utforske hvordan vi kunne utføre en kjønnsinkluderende designprosess. Derfor jobbet vi tett på målgruppen for å samle innsikter, empati og forståelse. Sammen kom vi frem til ideen om et anheng med et motiv som kunne symbolisere varierte kjønnsidentiteter. Anhengene er 3D-modellert og støpt ved bruk av lost-wax og lost-resin støpeteknikk. Smeltet sølv blir helt ned i gipsformen før det herdes, og pusseprosessen kan begynne.

Hvorfor
Gjennom å bruke vår designkunnskap håper vi å bidra positivt i kampen for større inkludering, og aksept for mennesker med kjønnsidentiteter utover de binære. Vi undersøkte hvordan mange produkter og tjenester er kjønnsdelt gjennom farger, språk og utrykk og dette understrekte viktigheten av en kjønnsinkluderende designprosess. Målet er at flere kan føle seg respektert og ha glede av produktene vi alle omgås. Slik vi har forsøkt gjennom anhengene.