År
2023
Student
Camilla De Groot Eilertsen
Prosjekt
FlightPro
Tagget
boarding, flyreise, flyselskap, turnaround, veske
undefined
undefined

FlightPro er en produkt- og tjenestehybrid som skal bidra til å minske lange køer i forbindelse med boarding på fly.


Å pakke ut eiendeler ombord på flyet er en av de største flaskehalsene som holder igjen flyten av passasjerer på flyet. Fremfor å stresse passasjerene med å være raske byr FlightPro på en forbedret utpakking ved å flytte dette steget til FØR boardingen har begynt.


Passasjerene er på sitt roligste i reiseforløpet når de sitter og venter på at boarding skal begynne. I denne fasen introduserer FlightPro en praktisk bag som erstatter den bakteriefylte tradisjonelle setelommen. På gaten blir passasjerene gitt denne baggen av flyselskapet uten noen ekstra kostnad. De pakker dermed over eiendelene de planlegger ha med seg til setet, og tar denne med seg direkte til setet. Annen bagasje legges rett opp i hattehyllen eller under setet foran deg.

FlightPro optimaliserer plassen man har ved setet ved at den festes enkelt til setet man sitter på. På denne måten har man enkelt samlet eiendelene sine på en kompakt måte som gir full oversikt over hva du har med deg. Dette vil føre til skjerming av eiendeler fra andre passasjerer, bedre komfort og plass for passasjerene på konomi og vil også bidra til at færre mister/glemmer eiendeler ved avstigning.


Produktet er ikke bare nyttig for forbrukere og passasjerer, men bidrar også til å kutte kostnader hos flyselskapene. Det er mye unødvendige kostnader for flyselskapene knyttet til turnaround tider. Dette er tiden det tar fra flyet er landet til det er ute på rullebanen igjen med nye passasjerer. Ved å kutte ned på både på - og avstigningstidene, samt opprydningstiden, vil dette spare millioner for flyselskapene hvert år. Raskere turnaround vil ogs føre til færre forsinkelser og vil bringe passasjerene til sin ønskede destinasjon raskere. Når reisen er ferdig kan baggen beholdes av passasjeren for neste reise, eller returneres til flyselskapet for vask slik at den kan bli gjenbrukt av neste passasjer.