År
2023
Student
Borgar Kløve Sandnes
Prosjekt
Fremtidens interaksjon
Tagget
VR, data, egornomi, interaksjonsdesign, tastatur
undefined
undefined

Fremtidens interaksjon
Møtet mellom mennesker og datamaskin.

Hva
Fremtidens interaksjon er et spekulativt designkonsept som utforsker hvordan interaksjon med den digitale verden kan fungere i en fremtid der AR (augmented reality)-briller erstatter datamaskiner slik vi kjenner dem. Produktet er en kombinasjon av eksisterende VR (virtual reality)-kontrollere og tradisjonelle tastatur, som gjør at XR (extended reality) kan erstatte ordinær datamaskinbruk. Kontrollerne har nok knapper til å gjøre alt et vanlig tastatur kan.

Hvordan
Produktet er en kontroller for bruk i AR som fungerer som et fullverdig tastatur. Det er et fysisk produkt, fordi den taktile opplevelsen av produktet er en viktig del av bruk og interaksjon med digitale flater. De analoge triggerne med justerbar aktiveringtyngde gjør det mulig bruke input fra hver finger på forskjellige måter, men viktigst er at det kan tilpasses brukerens behov og preferanser.


Hvorfor
AR gjør det mulig ha skjermer som flyvende paneler hvor som helst, hvorfor skal vi da bli begrenset til bruke datamaskinen ved en pult? Vi sitter for mye, i lite ergonomiske stillinger. Det fører til belastningsskader for grupper som bruker store deler av arbeidsdagen foran en datamaskin. Det er et problem som reduserer livskvaliteten og koster samfunnet store summer hvert år. Ved frigjøre oss fra pulten, kan vi variere fritt mellom å sitte, stå og være i bevegelse, noe som vil redusere risikoen for belastning og smerter.