År
2023
Student
Amalie  Fadler Opdal
Prosjekt
Nattur
Tagget
beroligende, innsovning, natur, ro, søvn
undefined
undefined

Nattur

Hvordan kan man benytte elementer fra naturen for å hjelpe med innsovning?

Hva

Nattur er et avslappende og naturlig produkt som hjelper deg med å sovne. Produktet er 100% analogt og er beroligende gjennom å simulere lyder du finner i naturen. Nattur er et interiørobjekt med funksjon, med et formspråk inspirert fra naturen og fra musikk. Produktet plasseres i nærheten av sengen og blir en del av din rutine.

Hver kveld starter du din rutine med å fylle opp ønsket mengde vann. Mengden på vannet styrer varigheten på lyden. Deretter åpner du ventilen og lar vannet renne. Dette starter lydene og du kan legge deg til beroligende naturlyder. Vannet ender opp i en beholder, og er klar for å brukes neste dag.

Hvordan

Vi har en felles oppfatning av at naturen er beroligende. Evolusjonspsykologi forklarer dette ved at naturen er der vi kommer fra og alt annet er i utgangspunktet fremmed for oss. Gjennom kontakt med ulike fagfelt har jeg sett på hvordan man kan skape de samme beroligende effektene på soverommet for å hjelpe deg med å sovne. Nøkkelen er å fokusere på en god rutine, samt at du tror på produktet. At du lar deg selv distrahere fra dine urolige tanker og fokuserer heller på naturlydene. Så lenge du tror på produktet vil produktet ha en effekt.

Hvorfor

Folkehelseinstituttet omtaler søvnvansker som landets mest undervurderte folkehelseproblem. Dårlig søvn går direkte ut over vår livskvalitet, og vi har behov for flere løsninger på markedet. Nattur skiller seg fra det eksisterende markedet med å være 100% analogt og produsert i slitesterk bøk. Vi oppfatter alle lyder ulikt, det er derfor ikke en lyd som vil oppfattes beroligende for alle. Derfor er beholderen modulær og du kan velge lyden som fungerer best for deg. Beholderen skrues enkelt av og kan byttes til ønsket lyd.