År
2022
Student
Pernille  Øverjordet
Prosjekt
NIGHT
undefined
undefined

HVA

Hvordan trygge barn om natten, og ved hjelp av et produkt skape et samlingspunkt for barn og omsorgsperson.

Natten kan være vanskelig for barn. Når verden er fylt av mørke, kan et mareritt virke skremmende ekte, og følelsen av å være alene og ensom kan være overveldende. Historier og sang har gjennom tidene blitt brukt for å berolige store og små før leggetid. De er med på å skape magi i hverdagen, og gir oss muligheten til å fantasere og drømme oss bort. NATT er en lampe som lyser opp med eventyrlige skygger i taket. Dette konseptet handler om empatisk kommunikasjon mellom barn og omsorgsperson, og det å skape mer trygghet om natten.

HVORDAN

NATT er laget i nordisk heltre av bjørk, og har en form som utrykker balanse og harmoni. Formen gir assosiasjoner til månen, og treverket gir tyngde og er slitesterkt. Lampen kan brukes på mange måter. Det følger med et hefte med eventyr, samt et veiledningshefte til omsorgsperson, i pakken. Lampen har dimmefunksjon og kan også fungere som et nattlys for å gjøre natten mindre skummel. Batteriet er ladbart med mini usb utgang og har 2 knapper på den ene siden. Den sirkulære styrer farge, og halvmånen styrer lys med dimmefunksjon.

HVORFOR

Som barn kan vi oppleve at skygger er skummelt, men hva om man kan skape eventyr og tilknytte gode følelser til dem?Dersom omsorgspersoner inkluderer stunder med vennlig kommunikasjon, kan temaer og bekymringer bli tatt opp. Behandling av utfordringer relatert til søvn, kan forebygger psykiske helseproblemer. Ved å hjelpe barnet til å føle seg tryggere på natten, vil dette kunne gi bedre søvn. NATT fører til bedre helse, livskvalitet og er med på å forsterke relasjoner.