År
2022
Student
Mats Ugland
Prosjekt
PROMILLEFRI
undefined
undefined

Kan de som ikke drikker også inkluderes på fest uten å være en festbrems? Hva man drikker har mye å si!

HVA

Bacchus er kombucha pakket inn i en merkevare som skal egne seg på fest. Kombucha er fermentert te og forbindes ofte med alternativ medisin og helsekost, men nytes også som en leskedrikk. Bacchus er en ny drakt for denne teen som skal få brukeren til å slippe seg løs å holde ut en lang kveld med fest, moro og spetakkel helt uten promille.

HVORDAN

Mange av alkohols positive effekter som god selvtillit, sosial trygghet og evne til å slippe seg løs er mer knyttet til kulturelle forventinger og sosiale spilleregler enn kjemiske effekter. Bacchus skal gjennom identitet og markedsføring skape de samme sosiale forventingene til ett alkoholfritt produkt. Merkevaren bygger på blant annet mytologi og alternativ medisin for å få brukeren til å tro det har en effekt det ikke nødvendigvis kjemisk har, men så lenge man tror så funker det.

HVORFOR

Velger du bort alkohol, spesielt som ung vil en bli møtt med mye fordommer, stigma og sosial ekskludering. Jeg har selv erfart hvor vanskelig det er å finne alkoholfrie produkter som blir akseptert på fest. Mange som ikke vil drikke faller utenfor sosialt og mange som ikke burde drikke alkohol risikerer å miste venner og sosiale arenaer ved å ta det nødvendige valget å slutte. Bacchus skal gjøre det mulig å delta edru på fest med selvtilliten og gleden til en som er full, samtidig som en i stand til å kjøre hjem.