År
2022
Studenter
Kristina Torheim Hanitz, Mads Gudesen
Prosjekt
SØMLØS. ET BÆREKRAFTIG ALTERNATIV
undefined
undefined

HVA

Hva er den optimale arbeidsaten for nåtidenes og fremtidens behov, og hvordan kan vi designe for å fremme sirkulære forbruksmønstre?

I løp av dette bachelorprosjektet har vi jobbet med å utvikle vår visjon av fremtidens arbeidsate, koblet til en tjeneste for utleie og ombruk. Dette har vi kalt Sømløs. Sømløs viser hvordan vi som designere kan være med på fremme et bærekraftig fokus for sjelen og planeten. Sømløs er modulær, eksibel og skapt for videreutvikling i takt med behovene som vil oppstå. Dette er mulig gjennom modulene som kommer i forskjellige, farger, materialer og ikke minst funksjoner. Mulighetene er uendelige.

HVORDAN

Å designe for et lengre tidsrom enn de este produkter på markedet er svært viktig. Materialene er dermed utplukket med dette i tankene. Rammen er stemplet ut i tykt stål for å maksimere levetiden til produktet, modulene derimot er eksible i sin materialoppbygging. Produktet blir dermed holdbart nok til å gå fra bruker til bruker i mange år fremover. Med utgangspunkt i at modulene har et fritt materialvalg skaper Sømløs et tidløst, moderne og nordisk uttrykk som står i kontrast med et ensformig og uinspirerende marked.

HVORFOR

Pandemien har satt spor i oss alle og nå som vi gjenforenes med arbeidsplassen har bevisstheten rundt tidligere oversette behov kommet fram. Produsenter kommer nå ut med hver sine visjoner av hvordan man skal håndtere dette, men lite treer blinken. Her ser vi en åpning i markedet som passer oss perfekt ettersom vi selv føler på mangler i kontoret. En stor motiveringsfaktor har vært å bedre miljøet med å tenke bærekraftig. Det er enorme mengder med kontormøblement som havner på dynga hvert år. Dette har gitt oss en drivekraft til å endre produktenes lineære skjebne til en sirkulær.