År
2022
Student
Kine Sandvik
Prosjekt
BLUE
undefined
undefined

HVA

”Hvordan kan ungdommer være med på å forme en møteplass utendørs, som motiverer dem til å gå ut oftere?”

I denne bachelor oppgaven ønsket jeg å ta for meg temaet sosial bærekraft, og om samlingspunkt. Jeg har spesifisert målgruppen mot ungdommer nettopp fordi ungdommen er en utsatt målgruppe. Flere ønsker å oppholde seg innendørs, og det er mindre aktivitet ute. 2 år med nedstenging og karantene har bidratt med at flere holder seg inne, fordi det er mange som føler at motivasjonen for å dra ut blir svekker.

HVORDAN

Det endelige produktet er inspirert av tanker og ønsker bak prosessen. Her er menneskene i hovedfokus. Produktet er ett bygg, med 3 forskjellige sitteløsninger. Sitteløsningene er designet etter ønsker om fleksibilitet og frihet, som både kan vekke nysgjerrighet og interesse.

HVORFOR

Målet ved møteplassen er at ungdommene har ha en plass å dra til, og å føle seg trygge ved omgivelsene. Enten om en vennegjeng ikke vet hvor de skal dra for å være sammen, eller om det er noen som trenger ett sted å dra til. Det er ikke alle steder der ungdommene er velkommene og det å være sosial er en viktig faktor.