År
2022
Studenter
Leah Carys Wilce, Ingrid Marie  Seljeset
Prosjekt
SKØY - En gulvnær sitteløsning designet for hverdagsbevegelser
undefined
undefined

HVA

SKØY er en lavtsittende stol som skal gi rom for naturlig bevegelse og komfort når man sitter gulvnært. Inspirert av ikke-vestlige kulturer, setter SKØY fokus på opplevelsen av å sitte lavt i hverdagen. Enten man deler et måltid, slapper av, eller jobber skal SKØY være en behagelig måte å la kroppen bevege seg på mens man sitter i ro. SKØY er leken, bærekraftig, fremtidsrettet, fleksibel, og designet for nordiske hjem.

HVORDAN

SKØY har en vinklet sitteflate, som åpner bekkenet, løsner stive hofteledd og retter opp ryggen. Den store sitteflaten gir rom for mange forskjellige sittestillinger, slik at du alltid føler deg komfortabel. Ryggen er også vinklet lett bakover, slik at du kan lene deg bak og slappe av. SKØY er designet med sirkularitet i tankene. Konstruksjonen er lett å ta fra hverandre slik at man kan bytte trekk og reparere deler. Fyllmaterialet er tenkt å være resirkulerte tekstiler eller skum, metallet gjenvunnet stål, og tekstilen nordisk ull.

HVORFOR

De fleste stoler på det nordiske markedet er en variasjon av den tradisjonelle høye spisestolen som begrenser kroppens naturlige bevegelsesmønster. I et samfunn som bruker mye tid på stillesitting, er det viktig at stolene vi bruker er fleksible. SKØY gjør at du bruker gulvet mer aktivt, og tøyer stive ledd og muskler for økt mobilitet uten at det er ukomfortabelt. SKØY er også inkluderende ved å drive frem kulturdeling av sittetradisjoner fra hele verden, og gir nye impulser og perspektiver i en ellers monoton, vestlig «stolverden».