År
2022
Student
Hermine Victoria  de Caspary-Poppe
Prosjekt
NÆRVÆR
undefined
undefined

HVA

Nærvær består av en rekke objekter som ved berøring kan få deg til å føle, kjenne, assosiere og være til stede i øyeblikket.

De ni objektene er laget med et ønske om å gi mennesker i terapi en hjelpende hånd når ordene er vanskelige å finne, eller tankene er alle andre steder enn her og nå. Objektene er laget i steingodsleire, hvor noen også er delvis glasert i blank glasur for å skape en interessant kontrast i overflaten. Objektene kommer i en settekasse laget av gjenbrukt materiale, som ellers ville blitt kastet eller brent.

HVORDAN

Den fysiske utforskningen med form og overflate i materiale, har vært en essensiell del av konseptutviklingen. Jeg har variert mellom å skisse i 2D og å «skisse» i materialet, noe som har gitt meg en større forståelse for det endelige produktet og bruken av det. I tillegg har det å kunne brukerteste objektene fysisk i terapi, gitt en stor grad av innsikt og tilbakemeldinger som har kunne forbedre og utvikle løsningen til den tenkte målgruppen og situasjonen.

HVORFOR

Flere som går i terapi kan kjenne på utrygghet og synes det er vanskelig å åpne opp om følelsene de har inni seg, og får derfor mindre ut av terapitimen. Målet med prosjektet har vært å lage et produkt som kan benyttes i terapi, for å gi klienten en pause fra kaotisk tanker og være et verktøy for å assosiere og uttrykke følelser på en annen måte enn med ord. Gjennom sansing av objektene, kan et overaktivert nervesystem roes ned, og oppmerksomheten vendes tilbake til samtalen.