År
2022
Student
Håkon Kinn
Prosjekt
KRYSS
undefined
undefined

HVA

KRYSS er en modulær hylleseksjon utviklet for Strønes Snekkerverksted. Den er en kombinasjon av tradisjonelle teknikker og kunnskap og digital produksjon. Kunden kan selv styre yttermål, antall rader og kolonner og hvilke elementer den skal inneholde. Seksjonen kan suppleres og omøbleres etter ønske.

HVORDAN

KRYSS er bygget i heltre bjørk med tradisjonelle sammenføyninger som blir produsert på en CNC-fres. Den digitale produksjonen gjør at man kan produsere den samme delene helt presist mange ganger. Komplekse og presise mønstre som ville blitt for kostbart å gjøre for hånd kan tilgjengeliggjøres. Utrykket er veklagt en enkelhet med sublime detaljer som dukker opp etterhvert som man blir kjent med møbelet.

HVORFOR

KRYSS er bygget opp for å bygges om, flyttes og brukes. Den er laget i heltre som slites og får patina over tid. Den kan pusses opp og behandles på nytt og kan vare lenger enn brukeren selv.Digital produksjon kan være viktig for overlevelsen av mange små snekkerverksteder. Det betyr ikke at håndtverk og materialkunnskap skal legges i skuffen. Tvert imot.