År
2022
Student
Goro Indiana Klausen
Prosjekt
ROLIG
undefined
undefined

Hvordan kan prinsippene for Slow design lede til et produkt som sammenfatter med slow filosofien?

HVA

Jeg har hatt som mål å designe et produkt som får oss til å re-flektere over det som går tapt når alt går så fort. Det er følelsen som oppstår når vi legger tiden ned i noe som er essensielt, det være seg å lage et brød fra bunnen av, kontra det å kjøpe et ferdig brød på butikken. ”Rolig” er en morter i bøk og pistill i skifer. Denne kan brukes til knusing og maling av blant annet nøtter, utrer og krydder.

HVORDAN

Slow Design handler om å utvikle bærekraftige produkter som tilfører balanse i en fartsfylt verden. Stress i små doser kan være bra, men når det blir ubalansert kan det skape helsepro-blemer. Vi mister så mye av de gode tingene når alt går så fort, og produktet er designet for minne oss på å ta livskvaliteten tilbake i hverdagen.

HVORFOR

Vi har alle skaperglede i oss og matlaging er et ritual som blir borte når ferdigmat, halvfabrikata og fastfood blir hverdagslig. Produktet er designet for å legge til rette for kreativitet og ska-perglede. Når vi er kreative, blir sansene tatt med til øyeblikket.