År
2022
Studenter
Kris Søbak, Ferdinand Tørum Gulbrandsen
Prosjekt
BIOØKONOMISK DESIGN
undefined
undefined

TørumHvordan kan materialutforskning og spekulativ design lede til bioøkonomiske løsninger?

HVA

Spekulativ design utforsker løsninger som er forbi vår tid, og enkelte ganger finner løsninger som ikke eksisterer, eller som enda ikke har fundamentet til å bli gjort til virkelighet. Vi har igjennom hele prosessen hatt med oss en spekulativ tankegang der vi har stilt oss spørsmålet; Hva om? Hva om produkter som ikke eksisterer i dag kan være med på å få oss inn i «det grønne skiftet»?

HVORDAN

I en moderne og bioøkonomisk fremtid må vi tilbake til å utnytte restråstoff, vi må produsere ting som varer, de må kunne repareres og de må kunne bidra til å utnytte råstoffenes fulle potensiale. Den sirkulære økonomien har til nå hatt størst fokus på hvordan vi kan unngå å produsere avfall enn at vi skal ta ut mindre råstoff av naturen. (Burton, Fordbord, Fuglestad, & Ellingsen, 2020)

HVORFOR

For å sikre gode levevilkår for fremtidige og nåværende generasjoner må hver enkelt forbruker endre livsstil. Det innebærer å bruke mindre ressurser, minske miljøødeleggelser og begrense klimautslippene som samfunn og som enkeltpersoner. (FN Sambandet, 2017)