År
2022
Studenter
Emma Holen Nyberg, Matvey Rumyantsev, Olav Bakken, Silius Martinussen Lasskogen
Prosjekt
FLYS
undefined
undefined

HVA

Vi har utviklet belysningsproduktet FLYS som skal bidra til økt trygghetsfølelse i parker og andre offentlige byrom spesielt ved mørkets frembrudd. Tanken er at FLYS skal etterligne en dekorflis som kan settes i forskjellige mønster og farger basert på kundens ønske og behov. Inspirasjonen kommer fra en dypere forståelse av inkluderende design, og mulighetene dette området byr på. Med FLYS ønsker vi å bidra til en trivsel og aktivitet for folk ute i parker, og dermed bidrar til økt trygghet ved å opplyste områdene.

HVORDAN

FLYS er designet ut fra en stor brukerinvolvering og en samhandling til nærmiljøet slik at løsningen passer folk flest.FLYS består av gode og sterke materialer, som sikrer et langt livsløp ved mye bruk og slitasje. Ved hjelp av enten trykk- eller bevegelsessensor så vil FLYS lyse opp og være en indikator på at andre mennesker er rundt deg i parken. FLYS slukker også kort tid etter bruk, for å forsikre mindre problemer rundt lysforurensing, for å verne dyreliv, og andre områder i nærmiljøet som bli påvirket av lysforurensing.

HVORFOR

Gjennom vår research av problemområdet oppdaget vi et stort behov for økt trygghetsfølelse i parker og offentlige byrom, spesielt ved mørkets frembrudd. Gjennom en grundig research fase fant vi ut at en økt trygghetsfølelse oppstår ved sosial interaksjon og riktig belysning. Det at mennesker bruker parken mer, enten som et oppholdssted, eller at de er på vei fra A til B vil synliggjøre trivsel og trygghet. FLYS vil potensielt bidra til dette.