År
2022
Studenter
Benjamin Amir Giske, Eivind Kolstad, Fredrick Spencer Bjore
Prosjekt
CLOUD - Det organiske utemøbelet som gir deg feriefølelsen hjemme.
undefined
undefined

HVA

”Cloud” lounge-sofaen er et kommersielt high-end utemøbel som skiller seg ut på det norske markedet, med sitt organiske, minimalistiske og varme uttrykk som skaper assosiasjoner til varmere strøk. Sofaen er en del av et modulært helhetlig konsept bestående av stoler og bord, som kan settes sammen akkurat slik som brukeren ønsker. ”Cloud” sine puter er laget i materialer som tåler å stå ute hele sesongen, som gjør at man slipper å legge putene i putekasser hver gang det kommer en regnskyll.

HVORDAN

For å skape et produkt som både skaper verdi for brukeren og virksomheten, har vi anvendt metoder fra strategisk design igjennom prosessen. Vi initierte et samarbeid sammen med Komplett Utemiljø AS i starten av prosjektet, som er markeds-leder i Norge på skreddersydde hage-løsninger. Igjennom ukentlige digitale møter forankret vi designprosjektet i bedriftens visjon og forretningsstrategi. På denne måten kunne vi skape et innovativt produkt som gir verdi til både kunde og virksomhet.

HVORFOR

Etter kvalitative intervjuer med sluttkunder identifiserte vi et klart behov. Det kom frem et behov for et levedyktig og funk-sjonelt utemøbel som er laget for det varierende klimaet på Sør-Vestlandet, hvor møbler som ikke tåler regn fort blir mer til en byrde enn glede. For samarbeidspartneren vår var det viktig at estetikken kunne stå i stil med sine nyeste prosjekter.