År
2022
Studenter
Victoria  Phan, Andreas Selnes, Hans Arne Skårerverket
Prosjekt
TAVARA
undefined
undefined

Hvordan motivere diabetikere til å etablere rutiner gjennom gamification, i en personlig tilpasset applikasjon?

HVA

Vi har utviklet appen Tavara som skal være diabetikere sin nye følgesvenn i hverdagen. Den skal gi alt av informasjon og data ved første øyekast. Slik at du som diabetiker kan fokusere på å leve et normalt liv. Vi vet at flere har mangel på motivasjon for å gjennomføre diabetesrelaterte gjøremål. Derfor lar vi brukeren sette mål for hva dem ønsker å forbedre, og motiverer dem til å fullføre. Fullfør målene, få belønninger og motiver dine venner til å gjøre det samme.

HVORDAN

Vi har gjennom prosjektet hatt stor brukerinvolvering for å kunne lage en tjeneste for alle diabetikere. For å kunne møte våre strenge krav for inkludering og universell utforming har vi gått for et modulært grensesnitt med “fliser”. Brukeren velger selv hva av data og informasjon som skal vises på start-skjermen, og i hvilke størrelser. Kosthold er for mange diabetikere sentralt. Vi tar utgangspunkt i brukerens eget kosthold og matvaner ved å la brukeren legge det inn i appen. Gjennom datasett kan vi estimere enheter insulin eller antall gram karbohydrater.

HVORFOR

Designdrevet innovasjon innen helsesektoren er svært dagsaktuelt og vi ønsket å være med. I Norge i dag finnes det over 270 000 diabetikere (FHI, 2021). Diabetes er en kompleks diagnose og oppleves ulikt fra person til person, og må behandles deretter. På tross av stadig medisinsk -og teknologisk utvikling innså vi i samtaler at flere diabetikere savnet hjelpemidler tilknyttet diagnosen. Vi ville derfor bidra med vår designkompetanse i å utvikle noe som kunne øke tryggheten og motivasjon rundt diabetes.