År
2022
Student
Amanuel Abebe Alebachew
Prosjekt
Comfort
undefined
undefined

Hvordan kan funksjonen til et staffeli få ny utforming og bidra til en mer ergonomisk arbeidsplass for kunstnere?

HVA

Gjennom dette bachelorprosjektet har jeg utforsket hvordan funksjonen til et staffeli kan få ny utforming, og bidra til en mer ergonomisk arbeidsplass for kunstnere. Jeg har utviklet et ergonomisk staffeli som kan justeres i ulike vinkler og høyder, som gjør det enklere og mere komfortabelt for kunstnere å jobbe med prosjekter over tid.Formålet med produktet er å gi kunstnere mulighet til å bytte posisjoner enkelt, da variasjon av sitteposisjoner tar hensyn til den enkeltes ergonomi.

HVORDAN

I løpet av prosessen har det vært viktig for meg se på hvordan folk bruker dagens staffeli og hva som mangler, slik at produktet vil passe inn og tilføre en reell bruksverdi. Dette har jeg gjort ved å observere kunstnerne i sitt atelier og intervjue personer som er en del av målgruppen min. Underveis har jeg også latt brukere få diktere retningen prosjektet til prosjektet, ved å gjennomføre avstemninger mellom ulike ideer og konsepter samt høsting av tanker og innspill.

HVORFOR

Ergonomi er en viktig tilretteleggelse for arbeidere i kunstsektoren. Kunstnere er ofte utsatt for skader som følge av flere timer arbeid, og de dårlige sittestillingene og repeterende arbeid utsetter kunstneren for ytterligere risikofaktorer, som kan lede til fysiske anstrengelser og på sikt bli et samfunnsproblem. Med et nytt ergonomisk design som tar hensyn til kunstneren, ville jeg bidra til at staffeliet som produkt får en etterlengtet utvikling.