År
2022
Student
Aleksander Tobiassen
Prosjekt
Electrocompaniet - 50 år med norsk hi-fi
undefined
undefined

HVA

Electrocompaniet vi være et velkjent navn blant alle som li-ker Hi-Fi. Her snakker vi lyd i verdensklasse brukt i hjem og studioer over hele verden. Electrocompaniet er laget av nor-ske komponenter satt sammen på Tau utenfor Stavanger. Ele-ctrocompaniet har en estetikk som også er velkjent hos de  este men her kjenner man også på årene. Lite har skjedd de siste 30 årene og ligger derfor litt bakpå i akkurat denne avde-lingen. Oppgaven min gikk ut på å skape en ny, oppdatert es-tetikk for Electrocompaniet som fører dem inn i fremtiden.

HVORDAN

Jeg følte at den estetiske merkevaren deres hadde begynt å bli litt utvannet. Jeg satt som mål å komme til det essensielle i merkevaren til Electrcompaniet - det man ikke kan  erne. Vi-dere jobbet jeg konseptuelt. Hvordan hadde Electrocompani-et sett ut om 10-20 år? Her lå fokuset på omtolkninger av det jeg kalte designverdier - f.eks fargene; svart og gull kan kan-skje utvikle seg til mørk grå og gul og fremdeles ha den sam-me gjennkjennbarheten bare i en annen kontekst. Siste steg var å gjøre mine funn aktuelle med tanke på dagens marked.

HVORFOR

Grunnet til at dette er aktuelt i dag er fordi design blir mer og mer viktig for merkevarer og bedrifter. Hvordan et produkt ser ut har stor påvirkning over brukerens opplevelse av et pro-dukt. Vi mennesker er veldig visuelt orientert og om det pro-duktet ser utdatert ut så kan det gå utover opplevd kvalitet av f.eks. lyd. Man tenker da kanskje at det  nnes bedre produkter på markedet? Mitt prosjekt tar også i betrakting at, med et vel-kjent design, så er det mye som er likt og ”hellig”. Her måtte jeg trå forsiktig men ikke stå stille.