År
2021
Student
Vilde Hiran
Prosjekt
FLOM
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Klima, fjord, lekeplass, miljø, skulptur
undefined
undefined

FLOM er en interaktiv lysskulptur som balanserer lek med alvor, for skape sunn klimakommunikasjon mellom barn og voksne.

FLOM er en arena for sunn klimakommunikasjon. Skulpturen er en hybrid mellom en lysinstallasjon og en lekeplass, og inviterer til en interaktiv opplevelse. Prosjektet er basert på ny klimastrategi ved å snu oppned på barrierer som gjør at vi mennesker ikke greier handle i klimakrisen(Stoknes, 2017). Konseptet er skapt gjennom følge havets bevegelser gjennom bilder og opplevelser, og er en direkte kommentar til økende havnivå som følge av at isen smelter. Ved å bruke nye klimastrategier, kan man finne løsninger som motiverer hele samfunn og grupper til å handle for et grønt skifte.

Oslos byutvikling har et fokus mot fjorden, og det er viktig å lage samlepunkt for flere langs grensen mot vannet. Den lette tilgangen og åpne løsninger gjør det universelt for flere å leke. Objektet er ikke et typisk "barnslig" lekeområde, som åpner for folk i alle aldre. Den buede designet gjør det mulig for mennesker med handikap som f.eks rullestol eller andre fysiske hemninger, til å komme nært, og også kunne oppleve en interaksjon på samme måte som alle andre.

Grunnen til at jeg valgte å jobbe med dette, er fordi jeg så muligheten til gjøre et "drømmeprosjekt". Et prosjekt som representerer meg selv. Jeg er opptatt av miljø og hvordan menneskers atferd blir påvirket av design. Jeg har brukt boken "Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming" som et fundament for å tolke ny klimastrategi. Andre viktige metoder har vært; 3D printing, innsikt fra foreldre, gigamapping og kritisk tenking gjennom f.eks SWOT.

Materiale er Corian i "Glacier Ice" eller "Mint" med transparente egenskaper. Lys er Ledflex støpt i silikonmateriale. Fallmatte fra Søve for landskap. Endelig objekt har estimert vekt på 1,5 tonn og har målene lengde 600cm, bredde 262cm og høyeste punkt 175cm.

"We’re changing attitudes as much as we're changing spaces." - Jay Beckwith, 1973