År
2021
Student
Sindre Christiansen
Prosjekt
Vision C35
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Båt, estetikk, form, fremtid, sjø
undefined
undefined

BAKGRUNN

Båter er i dagens samfunn en produktgruppe som har mange ulike bruksområder, men i stor grad kjøper vi båt på bakgrunn av at produktene gir nytelse og psykisk velvære. Båtmarkedet fungerer på ganske lik linje som eksempelvis bilmarkedet. Vi kan bruke enorme summer på et produkt som er svært populært i en tidfestet periode, men hva skjer når produktet ikke er å betrakte som nytt lenger? Ofte selger det vi har, og kjøper noe nytt. På bakgrunn av dette har jeg ønsket å vinkle oppgaven mer i brukernes retning, for å forsøke å forstå hva som ligger bak de valgene brukerne tar når det kommer til å gå til anskaffelse av en båt, og på hvilken måte man kan designe båter som knytter et sterkere emosjonelt bånd mellom produkt og bruker, som igjen fører til et større ønske om å beholde og ta vare på det man eier.

VISION C35

Min endelige løsning hviler på et fundament som ikke bare bygger på de rent praktiske kriteriene vi har til en båt, men også hvordan vi opplever den - hvilken følelse den gir oss. Vision er ment å stå ut i mengden, nettopp for å sette et eksempel på at det ikke bare er de praktiske løsningene som teller, men også det aspektet som omhandler det emosjonelle båndet mellom bruker og produkt, og hvordan dette båndet skal bidra til at produktet blir ivaretatt og verdsatt.

Bruk av minst mulig varierte kvalitetsmaterialer er noe som ligger godt forankret i båtens identitet, som også bringer med seg en gjennomgående premium opplevelse. Dette er ingen båt som er ment for hvem som helst, og er heller ikke tiltenkt masseprodusert i store mengder. Her handler det ikke om kvantitet, men kvalitet. Vision er en båt i premiumklassen for de som verdsetter nettopp kvalitet, eleganse og luksus, men som samtidig er opptatt av eie et produkt som innehar nytenkende løsninger og teknologi.

Båtens skrog og dekk er tenkt produsert i materialet EcoFiber, hvilket er et komposittmateriale med 100% naturlig kjerne, samt 50% naturlige bindemidler. Et helelektrisk fremdriftssystem bidrar til en lydløs opplevelse, hvilket igjen lar brukerne komme tettere på sjøen som et naturelement. Samtidig vil en hybrid løsning også være relevant for et ferdig produkt.


"Hvis man ikke snur seg for å se på båten sin før man forlater den, har man valgt feil."