År
2021
Student
Martine Julianne Markussen
Prosjekt
KJENNETEGNEREN
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Illustratør, digitalkunst, innovasjon, sosiale medier, åpenhetskultur
undefined
undefined

Produktet som presenteres her er verken noe du kan sitte i eller bruke på kjøkkenet. Det endelige produkt er i hovedsak ikke et fysisk objekt, men heller et virkemiddel av det kreative som kan bidra til dra et samfunnspolitisk tema videre i en positiv retning.

Gjennom illustrativ tolkning har jeg dratt fram og på ett vis gitt en hyllest til de profiler som offentlig velger å bruke sin røst rundt viktige tema som likeverd, mental og psykisk helse, kropp og aksept. En fellesnevner; Åpenhet. Disse temaene trengs å snakkes mer om. Kvalitative undersøkelser jeg har gjort underveis i prosjektet viser til at hele 89% sier de er positive rundt denne trendende åpenhetskulturen. Dette er en felles digital dugnad hvor jeg med mine illustrasjoner bidrar i den voksende åpenhetskulturen som vi i dag er vitne til- især på sosiale medier.

Jeg må være oppdatert i nyhetsbildet for å hyppigst mulig være på ballen rundt trendene saker. Ut ifra dette håper jeg på å skape en slags delekultur, hvor andre inviteres til å dele mine innlegg for å ytre hva de selv står og brenner for.

Illustrasjonene er gjort via det digitale verktøyet "Procreate" og videre utarbeidet i Adobe Illustrator og Photoshop. De er også testet som print på plakat hvor hen enkelte av de illustrerte ønsker bildet av seg selv både digitalt og i hard copy-format. Veien videre later til at det etter hvert blir testet som trykk på tekstil og tilbehørsprodukter som blant annet totebags/handlenett. Dette blir en kombinasjon av produkt og tjeneste, hvor jeg i framtiden ser for meg samarbeid med aktører som finner min signatur passende for ønsket forespørsel.

Det beste med dette prosjektet er at jeg på denne måten viser at produktdesign kan komme i mange former, så lenge fokuset er på problemområder som kan løses ved design og kreativitet. Nå har jeg opparbeidet det som blir min entr inn i "du O' store verden", hvor jeg nå har lagt veien videre for min opptreden som produktdesigner.

Mine illustrasjoner og verk er finne påInstagram under navnet "kjennetegneren"
Bidra i dugnaden, du også! Vi ses.