Mitt bachelorprosjekt har fokusert seg rundt redesign og videreutvikling av brukte møbler. Jeg har sett nærmere på- og undersøkt potensielleforretningsmodeller, produktkonsepter og nisjemarkeder, og jeg har samarbeidet tett med brukere gjennom ulike deler av prosessen. Jeg har også eksperimentert med ulike kreative formidlingsmetoder gjennom presentasjoner, videoer, illustrasjoner og tekst i løpet av prosjektet.
Bachelorprosjektet mitt har utviklet seg på bakgrunn av fortløpende innsikt, evaluering og refleksjon. Jeg har mottatt konstruktive tilbakemeldinger fra kollegaer, veiledere, brukere og bekjente og forsøkt å innarbeide tilbakemeldingene i prosjektet på en konstruktiv måte.
Jeg har fått innblikk i menneskers tilknytning og forhold, til møbler, gjennom personlige fortellinger og dialog via "Finn.no" og intervjuer. Kunnskapen herfra har lagt grunnlaget og satt rammene for videre oppfølging/samarbeid med brukere (Norman, 2005).
Problemstilling: "Hvordan utvikle skreddersydde designløsningerbasert på gjenbruk og tettsamarbeid med elitebruker?"
I mine redesignede produkter har jeg blant annet endret dimensjoner og fasader, forbedret funksjonalitet, tilsatt nye materialer og generelt oppgradert det estetiske uttrykket for å imøtekomme elitebrukers krav, preferanser og behov. Disse behovene har fremkommet gjennom uformell dialog med brukerne. Her har det også vært et mål å tilrettelegge for at historiene og emosjonene eieren har tillagt objektet, videreføres i produktets forlengede liv (Chapman, 2017).
Resultatet er fem redesignede konsepter, med ulikgrad av brukerinvolvering. Noen av disse produktene står som eksempler på tenkelige estetiske uttrykk basert på bruktmøbler og nye materialer. Bachelorprosjektet mitt har vært utfordrende, omfattende og til tider overveldende. Men samtidig har jeg opplevd god mestring og lært mye nytt, hovedsakelig takket være den eksperimentelle tilnærmingen til oppgaven.
Referanser:
Chapman, J. (2017). Routledge Handbook of Sustainable Product Design. London: Routledge.
Norman, D. (2005). Emotional Design: Why We Love (or Hate) Everyday Things. NewYork: Basic Books.