År
2021
Student
Marthine Spinnangr
Prosjekt
MOSI
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Skulpturbord, keramikk, keramiskemøbler, skulptur, unikaobjekter
undefined
undefined

Mosi er et skulpturelt sidebord som har blitt designet igjennom en variasjon av intuitive og kreative metoder. I en morf skisseprosess har organiske former basert på naturinntrykk og menneskeposeringer kommet til live. Skisseprosessen har vært preget av intuisjon der streken har fått lov til leke seg med buer og linjer, samt har en en fysisk formutforskning vært essensiell i konsept-utviklingen. Ved hjelp av practice based research, har jeg studert strukturer, hulrom og groper. Jeg har latt meg bli med på en reise med form, før jeg tok valget om lage keramiske møbler.

Det at keramikk som oftest er assosiert med bruksgjenstander som kopper og vaser, gjør at mine objekter får et oppmerksomhetssekund av undring.

Navnet Mosi er inspirert av naturvandringene og direkte av mosen som vokste frodig på steiner, ved bekker, og i skogen. Ordet mose kan også skrives som mosi, og i overflaten på keramikken har jeg blandet inn litt mose i glasurblandingen for å få naturen direkte inn i skulpturene.

Skulpturbordet har en funksjon der det kan bære gjenstander oppå seg, men det er formspråket som i seg selv som har vært i fokus i designprosessen. Som designer har jeg ønsket å lage UNIKA objekter, og ta avstand fra masseproduserte objekter med tanke på bærekraftige produksjonsprosesser. I løsningen jeg har designet ser man en serie av skulpturelle sidebord, der mitt håndverk sitter igjen i selve DNAet til produktet, hvor man til og med kan observere hvordan mine fingre har arbeidet seg lag for lag oppover med leire.