År
2021
Studenter
Jørgen Wallerud, Pernille H. Midbøe
Prosjekt
En ufrivillig heltidsjobb
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Diabetes, helse, hverdag, oppbevaring, veske
undefined
undefined

Over 300.000 mennesker lever med diabetes i Norge og rundt 422 millioner på verdensbasis ifølge World Health Organization.

Formålet med prosjektet var lage et produkt som kan hjelpe personer med diabetes type 1. Vårt håp er å gjøre hverdagen deres enklere ved redusere irritasjonsmomenter de møter på. Se for deg at du aldri kunne senke skuldrene, være spontan uten kompromisser eller gå en dag uten noe fremmed festet på kroppen. Dette er hverdagen for de med diabetes. Flere vi har snakket med kaller det for en ufrivillig heltidsjobb - en de gjerne kunne sagt opp hvis de
hadde fått muligheten.

Vi har kommet fram til vår løsning gjennom bruk av både kvantitative og kvalitative undersøkelser, men også ved hjelp av Jørgen sin erfaring og behov. Her har det blant annet kommet frem irritasjoner og utfordringer knyttet til utstyrsvikt, mangel på spontanitet og nødvendigheten for rutine.

"Hvordan kan vi minske negativ påvirkning av utstyrsvikt i hverdagen til diabetikere, ved hjelp av et produkt?"

Vår løsning er "Komma" en veske i tekstilbelagt plast med skinndetaljer som vil ta vare på utstyret en diabetiker til daglig trenger, samtidig som den ser elegant ut. Med Komma over skulderen eller i sekken trenger ikke dagen stoppe opp selv om utstyret svikter.

Primærbruker vil være brukere av Medtronic sitt utstyr, spesielt tiltenkt til de som verken kan eller ønsker å reise hjem hvis utstyret svikter. Disse kan f.eks være studenter eller yrkesfagarbeidere.

Komma rommer det brukeren trenger for å skifte infusjonssett, måle blodsukker og spise karbohydrater ved lavt blodsukker. Vår løsning skiller seg ut på markedet ved at den er skreddersydd til utstyret og lar brukeren ha alt på ett sted. Den vil også beskytte utstyret mot støt.