År
2021
Student
Emil van Santen Moen
Prosjekt
Solskjermen revidert
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Solskjerm, bilinteriør, kjøreopplevelse, redesign, sol
undefined
undefined

Solskjermen revidert er et prosjekt som tar for seg å redesigne den eksisterende solskjermen vi finner i bil i dag.

Jeg valgte å ta for meg dette prosjektet ettersom jeg følte produktet satt på utrolig mye potensiale. Tilnærmet uforandret i etter nesten 90 år og er et sentralt produkt i bil tilknyttet sikt, kjøreopplevelse og sikkerhet. Som en delvis bilinteressert gutt så følte jeg dette var en kjempegod mulighet til å jobbe nærmere et felt som inspirerer meg ganske mye.

I dette prosjektet har det vært viktig å ha god oversikt over hva det eksisterende produktet omfattet, samt ha bruker og brukeropplevelse i fokus. Produktet er også en svært liten del av et så mye større bilde. Når det kommer til bil er det svært mange regler og retningslinjer som begrenser hva produktet kan bli. Her har det handlet om å utfordre grensene og prøve å være nyskapende. Bilprodusenter forsøker på daglig basis å komme med nye innovative løsninger ved deres produkt for å få det ørlille overtaket ovenfor konkurrentene sine, før alle løsninger kopieres.

Det er dette som er det beste ved Solskjermen Revidert. Mens alle bilprodusenter krangler om hvem som kan ha den største touchpaden integrert i sitt interiør så kommer den redesignede solskjermen som et friskt pust på bilinnovasjonsfronten. Etter snart 90 år uten vellykket innovasjon får produktet endelig behandlingen det fortjener, som gir det muligheten til å ta spotlighten og sette fokus for bilinteriør som faktisk leder til økt sikkerhet og brukeropplevelse.

Mitt mål ved redesign av det eksisterende produktet har vært å gi bruker tilgang til et mer fleksibelt produkt de kan ta i bruk uten å påvirke kjøreevne. Løsningen introduserer funksjoner til produktet som i lang tid har eksistert inni cockpiten. Det er bare på lang tid at solskjermen, et av de mest vesentlige produktene for sikt og sikkerhet under solfylte forhold, får den behandlingen dens co-eksisterende produkter fikk for så lenge siden.