År
2021
Studenter
Tobias Paulsen, Elijah Opdal
Prosjekt
Tett i Pappen
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Bærekraft, midlertidig, møbler, papp, parametrisk
undefined
undefined

Kort forklart:

Tett i Pappen er en digital plattform for konfigurering og salg av parametriske pappmøbler, samt produksjon og utsalg av disse møblene i sentrumsnære lokaler.

Bakrunn:
I denne bacheloroppgaven har vi tatt utgangspunkt i problematikk rundt urbanisering og det å bo i små boliger. Både i relasjon til rent praktiske utfordringer men også emosjonelle virkninger av det å bo smått. Samtidig har vi lagt vekt på å tilrettelegge for en bærekraftig møbelproduksjon, ved å designe møbler i papp tiltenkt midlertidige behov. I Norge har vi allerede
godt implementerte resirkuleringssystemer for papp, dette tillater oss å skape en produksjonsprosess med tilnærmet optimale materialsykluser.

Løsning:

Oppgavebesvarelsen innebærer en kombinasjon av ulike elementer som; en bedriftsmodell, salgslokaler, fysiske produkter og en nettbasert interaktiv møbelkonfigurator.

Konseptet går under navnet "Tett i Pappen" og idéen er å kunne tilby rimelige spesialtilpassede møbler og andre objekter i papp gjennom lokal produksjon med CNC-maskiner i egne lokaler lagt til en urban setting.

Brukeren av tjenesten, vil gjennom den digitale plattformen få mulighet til justere møbelets dimensjoner, og på denne måten få et møbel som er tilpasset nøyaktig etter boligens mål. Brukeren bestiller så møbelet gjennom nettsiden på sin egen telefon/pc eller på bestillingsterminalen i utsalgsstedet.

Betydning:

Med konseptet vårt ønsker vi å gå i strupen på de etablerte lavpriskjedene som har produktsegment som baserer seg på midlertidig bruk og benytter seg av konvensjonelle materialer som er laget for ha lang levetid. Disse produktene kasseres ofte før endt levetid og er vanskelige å kvitte seg med på en bærekraftig og forsvarlig måte.

For å konkurrere om denne målgruppen, ønsker vi å sentralisere produksjon og handel, og dermed gjøre det enklere for målgruppen å oppsøke utsalgsstedet. I tillegg får kunden her oppleve produksjonen av møbelet på butikkens CNC-maskin. Produktene vil også være konkurransedyktig på pris.

Prosjektets sluttresultat kan beskrives som et fremtidsrettet konsept med forankring i virkeligheten. Vi har satt sammen en kombinasjon av brukeropplevelse, produksjonsmetode og salgskanal som vi mener har et stort potensiale for videre utvikling.