År
2021
Student
Celine Lyngås Sataøen
Prosjekt
Student Boliglede
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
Tagget
Glede, aktivitet, psykisk helse, studenthus, studentliv
undefined
undefined

Hva har du laget/ jobbet med i ditt prosjekt?

"Hvordan bruke design og spillifisering i praksis som bidrar til glede på studenthus?"

Prosjektet handler om hvordan man kan spre glede på studenthus, og hvordan det kan bidra til at det skjer noe der. Det ene forslaget handler om at man skal komme seg i aktivitet gjennom å finne pakker som er gjemt på bygget. Det andre forslaget er en observasjon i form av folieskjærte setninger som f.eks. til en høytid eller lignende der det kommuniseres ut til beboerne.

Gjennom denne bacheloren har jeg nå fått jobb som SiO vert i Studentsamskipnaden SiO. Der skal jeg være med å arrangere opplegg for å glede studenter som bor på studenthus i tiden fremover.


Hvorfor jeg har valgt jobbe med dette/ hva inspirerte meg?

Det som var inspirasjonen for prosjektet var at jeg startet med å henge opp positive ord på post-it lapper på studenthuset. Dette var til stor glede for beboerne. Dette ble utgangspunktet til videre arbeid for å glede mer på studenthuset.


Metodene som har vært viktige i prosjektet er kvalitative og kvantitative metoder som handler om å inkludere og snakke med beboerne om hva de vil skal skje på studenthuset. En annen metode er spillifisering som handler om å bringe spillelementer til virkelig liv. Dette har gjort at det skal være gøy å bevege seg i en ellers stille hverdag.

Materialene som er blitt brukt er folie, bruk av grafiske elementer og typografi for å kommunisere på en forståelig måte ut til målgruppen.

Hva er det beste med prosjektet ditt?
Det beste med prosjektet er å glede beboerne på studenthuset gjennom de forslagene jeg har kommet med. Det at jeg nå har jobb i SiO gjør at jeg aktivt kan bidra med andre ulike forslag i tiden fremover, og ikke minst inkludere beboerne i denne prosessen.

Det er viktig å få et avbrekk i studiene sine og kunne tenke/gjøre noe annet. Dermed er dette løsningen som får deg til slappe av i en ellers hektisk studietid.