År
2021
Student
Aleksandra Siemaszko
Prosjekt
Brillekolleksjon
Veileder
Wenche Lyche, Nils Seiersten
undefined
undefined

I løpet av min bacheloroppgave valgte jeg jobbe med et designprosjekt innenfor brillebransjen. Jeg jobber som kunderådgiver og salgskonsulent i en brillebutikk og mitt prosjekt er inspirert herfra. Jeg utvikler en brillekolleksjon med hovedfokus på hvordan innfatningsform påvirker ansiktsuttrykk. Jeg valgte å jobbe med metallinnfatninger som dekker brilleglassene bedre på sidene for personer med synsproblemer. Ti22-nå er kolleksjonen som ikke begrenser utvalg for mennesker med synsproblemer. Jeg forbedrer metallinnfatninger slik at de dekker brilleglasset bedre og vedlikeholder sitt attraktive utseende. Samtidig, gjennom designløsning effektivisere jeg arbeidshverdagen i en brillebutikk.

Produktet er laget i et materiale med mange gode egenskaper. Titan er lett, fleksibel, allergivennlig, biokompatibel, korrosjonsbestandig og slitesterkt materiale.

Innfatninger som kun veier 18 gram og har universelle neseputer som er lett tilgjengelig i alle brillebutikker. Ulike utvalg i materialer og størrelser som passer alle ansikter. Naturinspirert med trygge farger som aldri går ut av mote. Stenger designet i 3 forskjellige størrelser for å oppnå en god passform tilpasset de fleste.

Det beste vi kan gjøre for planeten er å kjøpe mindre og bruke det vi har lenger. I denne kolleksjonen fokuserer jeg på et tidløst design. En brillekolleksjon som varer i lengden og derfor minimaliserer jeg introduksjon av nye varer i assortimentet etter jeg har funnet brukere sine favoritter. Formålet er å beholde innfatninger i assortimentet, slik at bruker alltid har mulighet til å reparere briller, eller oppgradere i fremtiden. Vi ønsker å ta imot innfatninger som bruker ikke ønsker å bruke lenger, slik vi kan gjenbruke disse og gi produktene nytt liv.

Brukertesting var viktig metode i løpet av prosessen. Gjennom jevnlig testing får produktet både estetisk og funksjonell form.

Deltagende observasjon var en av mine kvalitative metoder i løpet av innsiktsfasen. Det at jeg jobber som kunderådgiver i en brillebutikk ga meg mulighet til aktiv utforskning av et eksisterende marked og behovet til kunder i virkeligheten.