År
2020
Student
Mette Lossius
Prosjekt
SØMN x HØIE
Tagget
Estetikk, bærekraft, interiør, redesign, resirkulering, seng, sosiale medier, tekstil
undefined
undefined

“Hvordan kan jeg skape en sengetøyskolleksjon med utvidet funksjon og verdi for bruker?”

I denne oppgaven tar jeg utgangspunkt i en brief fra den norske sengetøysprodusenten Høie. Selve oppgaven går ut på å lage en sengetøyskolleksjon som er satt til vår/sommer 2021 og vil gjenspeile dette gjennom farger, mønster og stofflighet.

Min tilnærming er å gi sengetøy en økt verdi for kundene med fokus på å imøtekomme et voksende behov for en bærekraftig livsstil. Etter inspirasjon fra lignende initiativer ønsker jeg å skape en kultur for redesign av sengetøy.

Hovedinspirasjonen har vært japanske kimonoer, og for å gjøre det mer appellerende for det norske markedet har jeg valgt å kombinere det maksimalistiske med det rene og nordiske. Krysningspunktet mellom sivilisasjon og natur speiles i møtet mellom det organiske og grafiske i en nordisk palett.

Som en ansporing til gjenbrukskultur og påfølgende deling av inspirasjonsbilder på sosiale medier, har jeg tegnet et sy-mønster for en enkel kimono (eller morgenkåpe) på vrangsiden av dynetrekket. Mønsteret er enkelt å følge og er ment som en påminnelse om mulighetene som ligger i gjenbruk av sengetøyet.

Tanken er at hashtagen HøieRE vil styrke etableringen av denne gjenbrukskulturen med Høie som tydelig opphav. For å styrke konseptet er tanken at Høie også produserer en kimono-inspirert morgenkåpe.

Fra et kommersielt perspektiv bør kimonoen også være tilgjengelig som en del av kolleksjonen.