År
2020
Student
José Alejandro Leiva Espinoza
Prosjekt
Lille elefanten Isak
Tagget
Produkt, bachelorgrad, estetikk, interiør, tre
undefined
undefined

Mitt bachelorprosjekt vil forsøke å fremme bærekraft på flere plan.

Jeg lager en krakk for småbarn. Meningen med produktet er å hjelpe barn til å utforske sin omgivelse på en leken og morsom måte. Så barnet kan aktiviseres og utvikle sine sosiale og psykologiske egenskaper som oppdagelsestrang, kreativitet og kunnskap om dyrene i verden.

Det er tenkt at produktet skal ha et læringsmoment for brukeren, der barnet lærer om å kjenne det eksotiske dyret elefanten. Ved å personifisere dyret elefanten i produktet vil jeg forsøke å danne en langvarig relasjon mellom barn, dyret og møbelet.

Krakkens utforming vil implementere universell utforming med en brukersentrert tilnærming og dermed inngi lang nytteverdi for brukeren. Krakkens materiale må også fremme miljøvennlighet og bærekraft ved at den gir møbelet lang holdbarhet.

Barnet vil kunne lære mer om elefanten ved å inkluderer et eventyr om elefanten som foreldre kan lese for sine barn. Dette dyret, et utrydningstruet dyr jaktes på grunn av sine støttetenner av elfenben. Elefanten opplever også å miste mer og mer av sitt habitat på grunn av den industriell utviklingen av landområder.

Det er også tenkt at en viss prosent av profitt skal doneres til WWF, World Wildlife Foundation, som jobber for å redde utrydningstruete dyr som elefanten og fremme miljøvennlighet.