År
2020
Studenter
Damien Alexander Wayne Humby, Ulrik Elstad Valla
Prosjekt
Dynamisk transport – et innovasjonsprosjekt om fremtidens transport
Tagget
Transport, bærekraft, fremtid, reise, teknologi
undefined
undefined

Formål/Prosjektmål

  • Lage en fremtidsrettet løsning for kollektivtransport
  • Lage en løsning som er universellt utformet og tilgjengelig for flest mulig brukergrupper.
  • Lage en løsning som bygger på bærekraftig teknologi og ny teknologi
undefined

Målgruppe

Prosjektets målgruppe er stor og inkluderer barn, voksne og eldre, inkludert personer med bevegelsesnedsettelser som behøver rullator/rullestol.

  • Primærbruker: Pendlere av alle aldre.
  • Sekundærbruker: Kollektivtransport operatører
  • Elitebruker: Folk med bevegelsesnedsettelser som krever hjelpemidler som rullestol eller rullator, de eldre og personer med barnevogn.

Vi har valgt å utføre et pilotprosjekt eller innovasjonsprosjekt hvor vi fokuserer på fremtidens kollektivtransport. Vi har valgt å fokusere på hvordan kollektivtransporten i mer isolerte områder kan forbedres for å gjøre folk mer villige til å la bilen stå samtidig som brukerne får et bedre tilbud sånn at de kan komme seg fra plass A til plass B.

Siden prosjektet omhandler fremtidens kollektivtransport er det ikke bare dagens pendlere som er målgruppen, men deler av befolkningen som kan/skal bruke kollektivtransport istedenfor personbiltransport i henhold til regjeringens nullvekstmål. Nullvekstmålet handler om at andelen personbiler på veiene i dag ikke skal stige, men at kollektivtilbudet og andre ordninger skal gjøre folk mer villige til å droppe bilen.

Gjennom intervjuer og observasjoner har vi sett på forskjellen mellom sentrum og mer avsidesliggende områder. Vi har prøvd diverse transportformer som danner dagens kollektivtransportsystem og undersøkt hvordan de forskjellige transportformene fungerer i praksis. VI har også intervjuet brukere I og utenfor Oslo for å skaffe innsikter rundt kollektivtransporten og hva som kan gjøres bedre.

Med prosjektet ønsker vi å skape et innovativt pilotprosjekt som er konseptuelt og fremtidsrettet, men basert på teknologiske trender, trender i markedet og innsiktene vi har skaffet fra intervjuer og observasjoner med brukerne. Vi ønsker også at løsningen skal være bærekraftig og tilgjengelig for at det skal ha en gevinst for samfunnet og brukerne. Vi valgt å begrense oss til en outline av et kjøretøy siden vi ikke har tid eller erfaring til å designe et helt kjøretøy. Vi har valgt å fokusere på hvordan en konseptuell løsning kan forbedre kollektivtransporten for brukerne i et fremtidsscenario.