År
2020
Student
Ayesha Farooq
Prosjekt
Andekha
Tagget
Kultur, bachelorgrad, estetikk, interiør, tekstil
undefined
undefined

Prosjektet mitt går ut på å designe sengetøy i samarbeid med Høie of Scandinavia. Under prosjektet har man valgt å se på skandinavisk design, der man henter inspirasjon fra nasjonale symboler i Pakistan. Hovedfokuset er på grafisk design og tekstil design, der man legger mest vekt på mønster, form og farger. Man dokumenterer valgene og har gjort en god utforskning på skandinavisk design og den pakistanske kulturen.

undefined

Prosjektets formål og bakgrunn

Skandinavisk design er utbredt internasjonalt, men også populær i norske markedet. Høie of Scandinavia setter preget sitt i skandinaviske hjem, og produktene deres selges hovedsakelig i nordiske markedet. Høie er kjent for den høye kvaliteten og komforten i produktene.

Formålet med prosjektet er å hente inspirasjon fra nasjonale symboler fra Pakistan som er et land i Sør-Asia. Meningen med prosjektet er å designe mønstre med ulike farger i en kolleksjon på sengetøy som kan passe inn i norske markedet, der man knytter opp design med globalisering.

Kolleksjonen skal inneholde et budskap som forteller om hvordan en kultur kan tilpasses i en annen kultur gjennom design. Dette skal gjennomføres uten at det er overdrevent mønster, men at det faller veldig naturlig.

undefined

Kortfattet beskrivelse av brief

En brief ble gitt av Høie, som jeg har valgt å beholde av det meste. Jeg ønsker å legge til inspirasjonskilde. Kolleksjonen vil bestå av pute- og dynetrekk, pyntepute og laken. Minikolleksjon med 7 design, og hvert design i to farger stillinger. Kolleksjonen må ha kombinasjonsmuligheter og være anpasset det kommersielle markedet i Norge. Fokuset mitt vil være på pute- og dynetrekk der jeg vil se på flere grafiske muligheter som passer til et tema.

undefined

Suksesskriterier

  • Målgruppen: 20-50+ år, unisex
  • Sesong: Vår/sommer 2021
  • Trender: Line art og abstrakt kunst
  • Kvaliteter: Valg av kvaliteter spesifiseres - ref bærekraft
  • Farger: Rotasjonstrykk max 14 farger, panel trykk max 6 farger.
  • Marked: Norsk
  • Inspirasjonskilde: Naturen i Pakistan
undefined

Gjennomføring

Det er et prosjekt som går ut på grafisk design, der man vil være avhengig av digitale verktøy som pc, Adobe programmer (Illustrator og Photoshop). Mønsterrapporter må gjøres på datamaskin. Det er noen ting som man må ta hensyn for som rapporten må gå opp matematisk enten i 64, 82 eller 91 cm.

Det betyr at høyden kan være mindre, men hvis man ganger rapporten, må regnestykket gå opp meden av de nevnte høyder. Bredden på rapporten er fri.