Studenter
Karoline Gjerde, Nina Olkowska Jacobsen, Annelise Arnesen Svåsand
Prosjekt
En grønnere hodegavl
År
2020
Nøkkelord
Bærekraft, Estetikk, Interiør, Møbler, Tre

I samarbeid med Jensen Beds har vi designet en hodegavl til deres rammesenger, med fokus på produktlevetid. Vi vet at produkter vi har en emosjonell tilknytning til, ofte er produkter vi ønsker å ta vare på. Vår tilnærming til produktlevetid har derfor vært å sikre emosjonell tilknytning til produktet. Det har vi gjort ved å designe en hodegavl som gir brukeren mulighet til å personliggjøre produktet.

Produktet vårt, MULTI, er en multifunksjonell hodegavl som består av ulike løsninger og detaljer som åpner opp for mange måter å personliggjøre gavlen på. Personliggjøringen kan for eksempel gjøres ved bruk av håndverksteknikker som veving og brodering. Samtidig kan også siderammene fylles med andre gjenstander som for eksempel hengende planter eller bilder. Gavlen gir rom for oppbevaring i form av modulære nattbord, slik at mengden oppbevaring kan styres av personlige preferanser og behov. Her er det bare fantasien som setter grenser - og det er nettopp det som er så fint; du lager gavlen nøyaktig slik du ønsker den!

Vi har også tatt i betraktning ulike bærekraftsprinsipper i produktutviklingen. Derfor består MULTI blant annet av ulike komponenter som er demonterbare og reparerbare, samtidig som vi har redusert mengder materialer gavlen består av. De horisontale bjelkene er variable slik at gavlen kan tilpasses ulike bredder på senger, og siderammene er avtagbare for å gjøre gavlen fleksibel og tilpasningsdyktig til ulike soverom.